27
Mart
2024
Üniversitemizde Sosyal Güvenlik Hakkı Konulu Konferans Gerçekleşti

Düzenlediği etkinliklerle öğrencilerinin fikir dünyasını genişletmeyi, hem kültürel hem bilimsel alanda öğrencilerinin perspektifini geliştirmeyi amaçlayan Üniversitemizde Sosyal Güvenlik Hakkı Konferans’ı gerçekleşti. Alanında uzman isim Prof. Dr. Refik Korkusuz tarafından Üniversitemizin Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda 25 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen “Sosyal Güvenlik Hakkı” konferansına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin ile birçok akademisyen ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizde düzenlenen konferanslar ile haklarımız, sorumluluklarımız konusunda öğrencileri bilgilendirerek kültürel anlamda da kendisini yetiştirmiş bireyler mezun etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Sosyal Güvenlik Hakkı konferansını sunacak isim Prof. Dr. Refik Korkusuz’ dan da övgüyle bahseden Rektör Demir, öğrencilere konferanstan istifade etmelerini tavsiye etti.



Prof. Dr. Refik Korkusuz konferansa başlarken; hak, hukuk ve sosyal güvenlik hakkı gibi terimlerin anlamlarını ve kapsamlarını hatırlatan bir konuşma yaptı. Konferansın ilerleyen dakikalarında sosyal güvenlik hakkının toplumun bütün bireylerini ilgilendiren bir hak olduğunu, yaşanması muhtemel ekonomik kayıplar, tıbbi sıkıntılar ve dezavantajlı yaşam koşulları gibi sosyal risklere karşı sosyal güvenlik hakkının koruyucu yanlarının bulunduğunu ifade etti.



Rektör Demir’in, Prof. Korkusuz’a hediyesini takdim etmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.