22
Nisan
2024
Akademisyen-Öğrenci Buluşmalarında Bu Hafta

Üniversitemiz akademisyenleri tarafından, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları kapsamında 15 Nisan- 19 Nisan 2024 tarihleri arasında 7 buluşma gerçekleştirildi. Bu kapsamda:



16 Nisan 2024 tarihinde Prof. Dr. Abdulkadir LEVENT “Temel Bilimlerde Güncel Yaklaşımlar: İlaç-DNA Etkileşimleri” konulu sunumuyla Gercüş Kayapınar Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.



16 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen bir diğer buluşmada ise Adem İlkkılıç Ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelen Dr. Öğr. Üyesi Süreyya YİĞİTALP RENÇBER, “Teknoloji Bağımlılığı” konulu bir eğitim verdi.



17 Nisan 2024 tarihinde “Batılı Kadın Seyyahların Gözünden Osmanlı Kadını” konulu sunumuyla Arş. Gör. Ayşe BALKAYA, Kültür Ortaokulu öğrencilerine misafir oldu.



Yine 17 Nisan 2024 tarihinde Kozluk Çayhan Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelen Prof. Dr. Necmettin SEZGİN, “İnsan Hayatında Mühendislik” adlı sunumu gerçekleştirdi.



18 Nisan 2024 tarihinde Sason Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Doç. Dr. Esra KAÇMAZ LEVENT “Arkeolojinin Önemi ve Arkeologlar” konulu bir eğitim verdi.



18 Nisan 2024 tarihli bir diğer buluşmada Prof. Dr. Aziz Sancar Ortaokulu öğrencilerine misafir olan Doç. Dr. Meral SÜER “Fibonacci Öyküsü: Doğanın Kanunlarını Matematiksel Düşünceler ile Açıklamak” konulu konferansını gerçekleştirdi.



Haftanın son buluşmasında 18 Nisan 2024 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Güneş EKMEKÇİ AŞAN “Dilimizin Zenginlikleri” konulu sunumu ile Batman Spor Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Akademisyenlerimizin konuşmalarının akabinde öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla etkinlikler sona erdi.