Agahiyên Gelemper

Batman Üniversitesi'nin en uzun geçmişe sahip akademik birimi olan Meslek Yüksekokulu 1975-1976 akademik yılından bu yana  başta Batman ve çevre illere olmak üzere genç ve yetişkinlere yükseköğretim hizmeti vermektedir.

Okulumuz faal 15 programı ve 1020 kişilik öğrenci kontenjanı ile her yıl ekonomiye yüzlerce vasıflı eleman kazandırmaktadır. Okulumuzun hem normal hem de ikinci öğretimi mevcuttur. Böylece hem yeni mezun gençlere hem de çalışan kesime yükseköğrenim fırsatı verilmektedir. Diğer taraftan da bölge ekonomisine katkıda bulunan Yüksekokulumuz, bölgenin de sosyo-kültürel gelişimini hızlandırmıştır.

Ayrıca İŞ-KUR tarafından organize edilen kurslar aracılığı ile eğitim hizmetlerini halka yaygınlaştırmaktadır.

Meslek Yüksek Okulu